donderdag 22 januari 2015

Meld je nu aan voor de Senaat

Ben jij een echte boekenwurm? En ben je tussen de zes en twaalf jaar? Dan heb je vast wel van de Nederlandse Kinderjury gehoord. Ieder jaar kan jij stemmen op je favoriete boek en kan jij dus ervoor zorgen dat jouw boek wordt verkozen tot het beste kinderboek van het jaar.

Nog leuker is dat twaalf kinderen zelf in een speciale jury mogen, we noemen dat de Senaat. Uit iedere provincie wordt iemand gekozen. In de Senaat zitten zes kinderen van tussen de zes en negen jaar en zes kinderen tussen de tien en twaalf jaar. Zodra bekend is welke vijf boeken kans maken op de prijs van de Nederlandse Kinderjury, lezen de leden uit de Senaat deze boeken. Daarna vergaderen ze met elkaar en schrijven over elk boek een juryrapport. Ook kiest de Senaat het boek dat zij het beste vinden, dit boek wint de Pluim van de Senaat.

Super tof is ook dat zij de prijs mogen uitreiken aan de winnaar! Lijkt het jou leuk om in de Senaat te gaan, met anderen te praten over boeken en zelf te mogen beslissen welk boek volgens jou moet winnen? Meld je dan aan door het sollicitatieformulier in te vullen!

ps 6 kinderen van onze klas hebben zich al opgegeven, nu nog even afwachten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten