donderdag 21 augustus 2014

De bibliotheek

We hebben op school een nieuw uitleenprogramma in de bibliotheek. Het heet Schoolwise.
Het wordt gebruikt in samenwerking met bibliotheek Hoorn. Elk kind is daar nu lid van en kan zowel op school als in Hoorn boeken lenen. Hoe cool is dat?


Het is een gaaf programma want de kinderen kunnen online kijken welke boeken ze leuk vinden en ze reserveren. Dit is helemaal gratis. Ze hebben daarvoor een brief meegekregen met een pasje en een inlogcode. Het is handig als de kids hier samen met de ouders even naar kijken. Meester Harry heeft al uitgebreid uitgelegd hoe het één en ander werkt.
Het pasje is alleen nodig als je boeken in de Kersenboogerd gaat halen ( of een andere bieb in Hoorn). Op school hebben ze dat pasje niet nodig.

Je hebt op de site een zoekmachine en je kunt een kijkje in de kast nemen. Dan zul je zien dat er voor iedereen ontzettend veel leuke boeken zijn.  Je kunt van het boek wat je gelezen hebt een kort verslagje maken, een verlanglijstje maken of een vriend of vriendin een boekentip geven!! Hoe cool
is dat???

Ook kun je tijdens een project kijken of er informatieve boeken over dat onderwerp zijn. Er staan ook websites bij en filmpjes over dat onderwerp. Hoe cool is dat?

Zo kun je altijd wel een cool leesboek vinden en wordt het lezen één groot feest!

Aanstaande maandag gaat de schoolbieb weer open, maar je kunt natuurlijk gelijk al boeken reserveren ( ook in de bibliotheek van de Kersenboogerd)
Veel leesplezier allemaal!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten