dinsdag 19 augustus 2014

De eerste dagen

Zo de eerste 2 dagen zitten er op. Het waren twee hele fijne dagen.
We begonnen maandag met de "highlights" van de vakantie. Wat hebben de kids leuke dingen gedaan zeg!
En dan natuurlijk veel uitleggen. Hoe werk je met een weektaak, hoe werken de kringonderdelen, hoe zorgen we als groep voor onze klas en nog veel meer.
Dan de eerste rekenles in de nieuwe rekenboeken. Ziet er mooi uit hoor.
's Middags de eerste spellinginstructie. Open lettergrepen. Hoe zat dat ook alweer?
We eindigden de dag met het maken van een mooie verjaardagskalender.

En natuurlijk even met z'n allen opruimen. Hoe goed kunnen de Coole Komma's dat?  Nou heel goed, uitgedrukt in een mooi cijfer een 8.7.

Vandaag begonnen we met gym. Toen we de gymzaal binnenkwamen wisten we niet wat we zagen. Wow wat supergaaf die kleedkamers en douches. "Kunnen we niet met het douchen beginnen meester? "


 
Om kwart over 9 gaf meester dezelfde gymles aan de groep van juf Anouk en ging juf een Franse muziekles met onze groep doen.
Na de pauze eerst kring waarin de kringonderdelen een leider kregen en daarna snel aan ons rekenen. Mmm best lastig om alles af te krijgen, het is wel weer even wennen zo na de vakantie!

's Middags gingen we eerst naar Nieuwsbegrip in nieuwe instructiegroepen. Het ging over cyberpesten bij de sportvereniging en social media.
Teruggekomen in de klas nog even de open lettergrepen oefenen en daarna kregen de kids een opdracht in groepjes.
Fotojacht.
Je moest met een groepje opdrachten uitvoeren en deze fotograferen. Bv maak een foto waarbij jullie allemaal via een spiegel te zien zijn of waarbij alle groepsleden in de lucht springen.
Morgen gaan ze deze 10 foto's in een powerpoint zetten op een leuke originele manier en dan wordt deze donderdag aan de groep gepresenteerd. Er werd goed samengewerkt en het was ook mooi om te zien hoe "rolletjes" ontstaan in de groepjes.


Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van de opdrachten en zal een aantal leuke foto's op de blog zetten.
We hebben denk ik twee leuke leerzame dagen achter de rug. Top!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten