donderdag 25 juni 2015

Meeuwenkolonie


Meeuwenkolonie


Donderdag om 9 uur gingen we fietsen naar de meeuwenkolonie, om 9:30 kwamen we aan. Ik mocht een stok vasthouden om mee te lopen. En nog een paar mochten dat ook! En een paar mochten ook nog een verrekijker vasthouden! Eerst legde hij uit wat een paar bloemetjes waren. Een bloemetje gebruikte ze als verf!


We liepen daarna door de duinen en kwamen bij de meeuwenkolonie toen ging hij uitleggen waarvoor de lange stokken waren. De lange stokken waren om de meeuwen op afstand te houden, dus als ze aanvielen kwamen ze op het hoogste deel! Wij dus niet! Daarna gingen we eitjes zoeken van de meeuwen, we vonden een ei die uitkwam dus die mochten we niet pakken! Daarna kwamen we een uitgekomen ei tegen. Toen kwamen we het kuikentje zelf tegen hij was echt super schattig en klein. Iedereen mocht het kuikentje vasthouden. Daarna kwamen we nog 2 eitje tegen die niet uitgekomen waren, ze waren heel warm nog! Toen we terug liepen werd Noa onder gepoept! Wij lachten heeeeel hard! Daarna werd Joey in zijn gezicht gepoept! En ik op mijn capuchon! Er waren nog een paar mensen onder gepoept!


Vrijdag gingen de andere groepen naar de meeuwenkolonie! Wij wilden dat zij ook onder gepoept zouden worden! Zij kwamen al heel snel terug want het regende. En als het regent worden de kleine meeuwen nat en aangezien ze nog geen veren hebben worden ze dan koud en kunnen snel dood gaan.! Dus waren de andere groepen al weer op tijd terug. Ze hadden nog wel uileballen ontleed, er zaten heel veel muizen in.
Jammer we hadden gehoopt dat de andere groepen ook ondergepoept werden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten